OPROEP: Patiënten met SOLK en hun naasten voor zorgstandaard gezocht

OPROEP: Patiënten met SOLK en hun naasten voor zorgstandaard gezocht

1 reactie

Momenteel wordt in opdracht van het netwerk kwaliteitsontwikkeling GGZ een zorgstandaard SOLK ontwikkeld. De zorgstandaard SOLK biedt een maatstaf voor het minimaal vereiste niveau van kwaliteit van zorg bij mensen met SOLK, zowel zorginhoudelijk als procesmatig. De patiënt staat centraal in de zorgstandaard. De standaard geeft aanbevelingen voor patiënt en zorgprofessionals, waarbij voldoende ruimte is voor een individuele, persoonsgerichte benadering. Per fase van het ziekteproces wordt aangeven welke zorg geboden wordt, wat de indicatiestelling is, en hoe de zorg en organisatie hiervan wordt vormgegeven.

Een multidisciplinair team levert input om de inhoud en het proces van zorg zo goed mogelijk te omschrijven. Hierin kan het perspectief van patiënt en naasten uiteraard niet ontbreken. Het Landelijk Platform GGz is nog op zoek naar mensen met ervaring met SOLK (patiënt en naasten) die deel willen nemen aan de klankbordgroep om het perspectief van cliënt en naasten zo goed mogelijk te kunnen borgen.

Mocht je interesse hebben, meld je dan aan via mw. A. Partouns: a.partouns@platformggz.nl

 

 


Meer van deze auteur:

Gerelateerde artikelen

1 reactie

  1. Claudia de Vries  - 11 april 2016 - 8:35 am

    Geachte heer, mevrouw.
    Na een zoektocht van negen jaar ben ik via een krantenartikel over SOLK, een behandeling begonnen die mij grotendeels van mijn pijnen en moeheid heeft af geholpen. Als ik de pijn en moeheid een cijfer zou moeten geven was die voor de behandeling een 10 en na de behandeling een 3. De pijn was zo erg, 24 uur per dag, 7 dagen per week, ik wilde zo niet meer leven. Ik heb alle pijnstillers geslikt tot morfine aan toe, niets hielp, het werd alleen maar erger, er was ook geen arts die wist hoe hij mij zou moeten helpen. Daarom gun ik andere patiënten zo deze behandeling en wil ik de aandacht op het Solknet richten, deze is opgericht om de gerichte oorzakelijke behandeling van SOLK te bevorderen en wil ik deze benadering een stem geven.
    Met vriendelijke groet,
    Claudia de Vries.

Plaats een reactie

Terug naar boven